STØVSUGERPOSER
Her hos os finder du nok Fyens største udvalg af støvsugerposer.

Nalle støvsugerer har såvel originale støvsugerposer som uoriginale, konvertible, støvsugerposer. Der findes mange forskellige konvertible støvsugerposer: SWIRL, Gameo, Kleenair, Menalux, Europart, Propair etc. Vi har valgt at føre FNUGFRI støvsugerposer, da vi mener vi her kan give kunderne mest for pengene. FNUGFRI støvsugerposerne er i meget høj kvalitet, hvilket giver en god sikkerhed for at du ikke ødelægger din støvsuger på grund af en sprængt støvsugerpose eller for dårlig filtrering

Hos os, finder du støvsugerposer til mange forskellige modeller uanset om det er til en husholdningsstøvsuger – centralstøvsuger – rygstøvsuger eller erhverv / industristøvsugeren
Vi ved hvor vigtigt det er med et hjem, som har et godt indeklima og derfor kan du hos os købe støvsugerposer hvor det fine støv bliver i posen

Har du kæledyr eller blæser din støvsuger bare en dårlig lugt ud i rummet, kan vi anbefale dig at købe anti-odeur støvsugerposer samt støvsugerdeodranter. På den måde får du et hjem uden unødvendige lugte udover den friske aroma, som deodoranterne giver.

STØVSUGERFILTRE
Vi er udsatte for luftbårne støvpartikler overalt i vores hjem, fordi alt producerer støv: bøger, røg, gardiner, menneskelige hud, kæledyr, elektriske apparater o.s.v., plus det vi slæber ind udefra.

Vi har vores egne beskyttende filtre i næse, lunger og bronkier, som forhindrer os i at indånde for meget støv, og vi har den uundværlige støvsuger til at hjælpe os.

Foruden at opsuge støv er støvsugerens fornemmeste opgave at tilbageholde støvet, så det ikke bliver blæst tilbage i rummet. Foruden posen er støvsugeren udstyret med et motorfilter. Motorfilterets opgave er, udover at tilbageholde de partikler der måtte undslippe posen, at skulle agere sikkerhedsfilter hvis posen af en eller anden årsag skulle gå i stykker. Herved beskyttes motoren.Inden luften blæses ud i rummet igen har man en sidste mulighed for at rense luften v.h.a. et udblæsningsfilter. Disse filtre kan have forskellige navne og virkningsgrader. Mikrofilter, elektrostatisk mikrofilter, EPA-filter eller HEPA-filter. Sidstnævnte er et utrolig tæt og effektivt filter. Filterets evne til at tilbageholde støvpartikler måles i µ (my) og angiver hvor store partikler, der kan trænge igennem filteret. 1 µ = 1/1000 mm. Jo lavere µ-værdi, des tættere filter.

De 5 filtreringsklasser
Her ser du, hvor mange partikler der er tilbage i en liter luft, som har været igennem forskellige filtre:

HEPA 14: maks. 5 partikler pr. liter luft
HEPA 13: maks. 50 partikler pr. liter luft
EPA 12: maks. 500 partikler pr. liter luft
EPA 11: maks. 5.000 partikler pr. liter luft
EPA 10: maks. 15.000 partikler pr. liter luft

Som man kan se, er forskellen mellem HEPA 14 og EPA 10 relativt stor. Faktisk er HEPA 14 testet til at kunne indfange hele 99.999 % af alle partikler. Læg også mærke til, at kun klasse 13 og 14 er berettiget til at hedde (HEPA) High Efficiency Particulate Air, de øvrige klasser har betegnelsen Efficiency Particulate Air og derfor forkortelsen EPA.